Crafting

Koop geweldige producten voor je huis lampdirect.nl

Nadat ik deze deurmat op een andere doe-het-zelfwebsite had gezien, wilde ik proberen er zelf een te maken. De kosten zouden laag zijn omdat het gemaakt is van Pine en ik had al een paar houtvlekken over van andere projecten. Om het een beetje te mixen, ontwierp de deurmat met 3 stukken in plaats van 2, zoals in het origineel, om de deurmat meer diepte te geven.

Ik maakte 36 sneden van 9 “lange stukken met een mal met de 12” schuifbare verstekzaag. En aangezien het 1 “x 2” -borden zijn, kon ik de planken 3 hoog stapelen en alle sneden nog sneller snijden.

Ik nam toen een derde van de planken en kleurde ze een Varathane Dark Walnut-kleur. Een derde bevlekte ik met Minwax Sedona Red. En de rest besloot ik een natuurlijke dennenkleur te laten.

Om de staven door het bord te steken, heb ik een boormachine gebruikt om de gaten 1 en 1/4 in elke boor te maken.

Achteraf gezien zou het beter zijn geweest om te beitsen na het boren van de gaten omdat er wat houtsplinters achterbleven die moesten worden geschuurd. Gelukkig heb ik een mooie bandschuurmachine van Harbor Freight die ik heb opgepikt voor een ander project dat de schuuropdracht heel snel maakte. Omdat ik de splinters schuurde, maakte ik beide uiteinden tegelijkertijd af.

Nu was het tijd om de 1 / 4-20 x 24 “draadstangen door de gaten te rijgen die ik geboord had. Er waren verschillende pogingen nodig om de kleuren rondom te veranderen, maar mijn helper en ik hebben eindelijk een patroon gevonden dat we leuk vonden.

De staven hadden aan beide uiteinden ongeveer een 1/2 inch extra, dus ik nam een ​​haakse slijper met een afsnijwiel en sneed het extra af.

Als laatste om de kleur van de vlek te beschermen heb ik 3 lagen Minwax Spar Urethaan aangebracht aan beide zijden van de prachtige houten deurmat.